Vargstammen ökar kraftigt

Vargstammen har ökat med 77 procent på två år, det säker idag vargforskaren Petter Wabakken, när han presenterade vargsituationen i Skandinavien.

Vargstammen i Sverige, Norge och Finland är 3-4 dubblad på 7 år. Men den norska stammen är relativt stabil efter licensjakt. Den svenska stammen har ökat med 77 procent på två år.
– Om ytterligare 2 år väntar vi att det svenska vargbeståndet är dubbelt så stort och består av minst 200 vargar.
– Det betyder att antalet vargar som invandrar till Norge kommer att öka och skadorna, säger vargforskare Petter Wabakken, under en presentation av den dagsaktuella rapporten för varg i Skandinavien.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser