Vargstammen medger jakt

Örebro (JJ) I Örebro finns nu så pass mycket varg att licensjakt kan medges. Detta säger Magnus Eklund, miljöchef på länsstyrelsen i länet

Enligt ett nytt förslag från viltförvaltningsdelegationen i Örebro län bör det förekomma två till tre vargföryngringar per år i Örebro län. I dagsläget finns det tolv revir i länet och omkring 55 stationerära vargar Förra året föddes valpar i tio revir.

–  Förslaget öppnar för vargjakt framöver. Det kan gälla några vargkullar varje år, säger Magnus Eklund, miljöchef på länsstyrelsen till Nerikes Allehanda

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser