Vargstammen fördubblad i Dals Ed

Länsstyrelsens inventering visar att vargstammen fördubblats i området runt Dals Ed i Dalsland och Halden i Norge på ett år.

Vargstammen har fördubblats på bara ett år visar en inventering av länsstyrelsen i Västra Götaland, uppger TV 4 Väst.Över tio vargar har nu konstaterats i området. 
Trots en snöfattig vinter har Jimmy Karlsson, som spårar lo och varg för länsstyrelsen, haft mer att göra än under tidigare år.
– Reviret har fördubblats och har tidigare som mest bestått av fem vargar, säger Jimmy Karlsson.
Nu kan det även vara så att det gemensamma reviret i skogarna kring Dals Ed och Halden kan vara på väg att delas. Anledningen är att en alfahanne vandrat in från Värmland.
Två revir med var sin dräktig hona skulle betyda att vargen ökar i antal ännu snabbare.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser