Vargstammen fördubblad i Dals Ed

Länsstyrelsens inventering visar att vargstammen fördubblats i området runt Dals Ed i Dalsland och Halden i Norge på ett år.

Vargstammen har fördubblats på bara ett år visar en inventering av länsstyrelsen i Västra Götaland, uppger TV 4 Väst.Över tio vargar har nu konstaterats i området. 
Trots en snöfattig vinter har Jimmy Karlsson, som spårar lo och varg för länsstyrelsen, haft mer att göra än under tidigare år.
– Reviret har fördubblats och har tidigare som mest bestått av fem vargar, säger Jimmy Karlsson.
Nu kan det även vara så att det gemensamma reviret i skogarna kring Dals Ed och Halden kan vara på väg att delas. Anledningen är att en alfahanne vandrat in från Värmland.
Två revir med var sin dräktig hona skulle betyda att vargen ökar i antal ännu snabbare.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser