Vargspillning väster om Gnesta

Gnesta(JJ) Det var vargspillning som hittades väster om Gnesta den 18 augusti, det visar den DNA-analys som länsstyrelsen låtit göra.

Spillningen kommer från en ung varghane som är född i Sandsjöreviret i Värmland. 
Flera misstänkta vargobservationer har gjorts kring länsgränsen under sommaren.
Det är meddelar länsstyrelsen i Södermanlands län på sin hemsida.

Den vargspillning som hittades fanns någon kilometer från platsen där åtta får dödades den 17 augusti. Besiktningen som gjordes tydde på att det handlade om en lodjursattack, men det stora antalet döda djur kan tyda på en vargattack.
– Fyndet väcker frågan om det trots allt var varg som orsakade det angreppet, säger Per Folkesson, på länsstyrelsen, i en kommentar på länsstyrelsens hemsida. 

AKTUELLT

Debatt: SJF och LRF trycker på om vildsvinen

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Lantbrukarnas Riksförbund gör gemensam sak om vildsvinen. Förbundsordförandena Torbjörn Larsson och Palle Borgström trycker på regeringen och efterlyser i den här debattartikeln lättnader i regelverket som exempelvis hindrar jägare från att sälja vildsvinskött.

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Annonser