Vargspillning väster om Gnesta

Gnesta(JJ) Det var vargspillning som hittades väster om Gnesta den 18 augusti, det visar den DNA-analys som länsstyrelsen låtit göra.

Spillningen kommer från en ung varghane som är född i Sandsjöreviret i Värmland. 
Flera misstänkta vargobservationer har gjorts kring länsgränsen under sommaren.
Det är meddelar länsstyrelsen i Södermanlands län på sin hemsida.

Den vargspillning som hittades fanns någon kilometer från platsen där åtta får dödades den 17 augusti. Besiktningen som gjordes tydde på att det handlade om en lodjursattack, men det stora antalet döda djur kan tyda på en vargattack.
– Fyndet väcker frågan om det trots allt var varg som orsakade det angreppet, säger Per Folkesson, på länsstyrelsen, i en kommentar på länsstyrelsens hemsida. 

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser