Vargspårare polisanmälde skottlossning

En av länsstyrelsens vargspårare anser sig ha utsatts för olaga hot sedan det antal män avlossat fyra skott i mörkret sedan de passerat hans bil.

Händelsen inträffade nyligen utanför Orsa i Våmådalens vargrevir. Vargspåraren har tidigare fått däcken på sin bil sönderskurna.- Det är anmärkningsvärt och upprörande att våra anställda ska hotas och provoceras på det här sättet både i tjänst och på fritiden, säger rovdjursansvariga Lena Berg på länsstyrelsen.Enligt henne har länsstyrelsens vargspårare fått däcken på sina bilar sönderskurna vid tre olika tillfällen. Hotfull skottlossning har också en anställd utsatts för i Bingsjö för ett par år sedan.- Länsstyrelsen polisanmäler numera alla former av hot och provokation mot anställda. På bara ett par år närmar det sig ett 10-tal anmälningar, av vilka de flesta rör olika former av hot mot länets vargspårare.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser