Vargspår i Myckle

Myckle (JJ) Troligtvis har en varg rört sig i trakterna kring Myckle, utanför Skellefteå. På lördagkväll gick Olav Holmström sin vanliga runda med hunden Kim då hunden helt plötsligt började uppträda konstigt. Efter ett tag såg Olav tydliga spår på marken. Spår som han tror kan komma från varg.

– Min hund blev helt galen, reste ragg och började söka efter något. Han brukar göra så om det är en älg i närheten så jag var beredd på att se älgspår, berättar Olav.    
– Samma spår har jag även sett i januari. Det känns lite otäckt eftersom det var ganska nära bebyggelse och ett daghem, säger Olav, till tidningen Norra Västerbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser