Vargspår funna i Vikbolandet

VIKBOLANDET (JJ) Jägarna som skyddsjagar vargen som rivit en stor mängd får i Vikbolandet utanför Norrköping har hittat spår från vargen kring gårdarna där den tidigare utfört attacker, rapporterar Norrköpings Tidning.

– Vargen har varit aktiv efter det kraftiga regnet förra fredagen. Det var inget regn i spåren, säger jaktledaren Lasse Ståhl.

Spåren går söderut mot kusten och Slätbanken, berättar Norrköpings Tidning, men vad det tyder på vet man inte riktigt. Jaktledaren Lasse Ståhl tror själv att det är spår från rätt varg.

Jakten är till stor del beroende av observationer eftersom det är svårt att spåra vargen på barmark. Hittills har inga intressanta sådana kommit in.

Skyddsjakten får pågå fram till 8 september.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser