Vargspår funna i Vikbolandet

VIKBOLANDET (JJ) Jägarna som skyddsjagar vargen som rivit en stor mängd får i Vikbolandet utanför Norrköping har hittat spår från vargen kring gårdarna där den tidigare utfört attacker, rapporterar Norrköpings Tidning.

– Vargen har varit aktiv efter det kraftiga regnet förra fredagen. Det var inget regn i spåren, säger jaktledaren Lasse Ståhl.

Spåren går söderut mot kusten och Slätbanken, berättar Norrköpings Tidning, men vad det tyder på vet man inte riktigt. Jaktledaren Lasse Ståhl tror själv att det är spår från rätt varg.

Jakten är till stor del beroende av observationer eftersom det är svårt att spåra vargen på barmark. Hittills har inga intressanta sådana kommit in.

Skyddsjakten får pågå fram till 8 september.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser