Vargskytten del i större utredning

Gnesta (JJ) Den jägare, som tidigare i veckan sköt en varg i Sjundareviret, ingår nu i en större utredning om brott mot vargarna i området.

De misstankar om grovt jaktbrott som riktas mot mannen är en del i en redan pågående utredning.

– Vi har en utredning utifrån en rad olika faktorer där vi tittar på olika brottsmisstankar avseende brott riktade mot vargarna i det aktuella reviret, säger miljöåklagare Christer Jarlås, som är förundersökningsledare, till SVT Nyheter Södertälje.

Polisen har gjort en husrannsakan hos mannen och bland annat letat igenom hans frys, skriver Svensk jakt.

Enligt uppgifter till tidningen ska utredningen ha startat efter att det påträffats kött intill en vändplan vid Mölnbo. Boende i trakten tror att köttet lagts ut av aktivister, som mat till vargarna.

Det är uppgifter som Christer Jarlås inte vill uttala sig om.

– Just nu avvaktar vi de tekniska undersökningar som ska göras, säger han till SVT Nyheter Södertälje.

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser