Vargskytt söker nåd

Göteborg (JJ) Lantbrukaren i Dalsland som sköt en varg för att freda sina får och dömdes till sex månaders fängelse har ansökt om nåd.

Mannen friades i tingsrätten, men fälldes i hovrätten. Högsta domstolen har avslagit en både prövnings- och resningsansökan.
Mannen skriver i sin nådeansökan att han gjorde rätt när han sköt vargen, men att felet ligger hos politikerna som ansvarar för en oklar lag och domstolarna som inte klarar av att hantera oklarheterna.
Lantbrukaren beskriver det som motbjudande att ansöka om nåd, men han gör det för att få uppmärksamhet på landsbygdens problem.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser