Vargskytt slipper åtal

Gagnef (JJ) Förundersökningen om händelsen när en jägare sköt en varg i Tansenreviret är nedlagd.

Det var under den första älgjaktsveckan som en hanvarg sköts av en medlem i ett jaktlag i det område som omfattas av Tansenreviret. Skytten berättade att vargen följt i hundens spår och att han före det dödande skottet avlossade ett varningsskott i syfte att avvärja ett angrepp på hunden.
Nu har skytten fått beskedet om att förundersökningen lagts ner.

– Det som hände inträffade snabbt och jag ställdes inför en väldigt svår situation. Om jag inte hade skjutit och hunden hade dödats av vargen hade jag ångrat det under resten av mitt liv. Men det här är heller inte roligt, det känns aldrig bra att bli ifrågasatt, säger jägaren, till Falu Kuriren.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser