Vargskytt slipper åtal

Åtorp (JJ) Tjänstemannen från länsstyrelsen som förra hösten sköt en varg i en fåghage i Åstorp slipper åtal.

Personal från länsstyrelsen hade kallats till Lämås utanför Åtorp för att titta på en skabbangripen varg som varit synlig vid flera tillfällen.
När personalen var på plats visade det sig att vargen fanns inne i en fårhage och att den inte lämnade området trots att man sköt skrämskott.
Tjänstemannen på länsstyrelsen ansåg att det var den skabbangripna vargen och beslutade att skjuta den.
Polisen tillkallades och förundersökningen lämnades till åklagarmyndigheten i Karlstad. Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen och att inte väcka åtal mot vargskytten eftersom det saknas anledning att misstänka att vargen sköts i brottsligt syfte.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser