Vargskytt slipper åtal

Åtorp (JJ) Tjänstemannen från länsstyrelsen som förra hösten sköt en varg i en fåghage i Åstorp slipper åtal.

Personal från länsstyrelsen hade kallats till Lämås utanför Åtorp för att titta på en skabbangripen varg som varit synlig vid flera tillfällen.
När personalen var på plats visade det sig att vargen fanns inne i en fårhage och att den inte lämnade området trots att man sköt skrämskott.
Tjänstemannen på länsstyrelsen ansåg att det var den skabbangripna vargen och beslutade att skjuta den.
Polisen tillkallades och förundersökningen lämnades till åklagarmyndigheten i Karlstad. Åklagaren har beslutat att lägga ned förundersökningen och att inte väcka åtal mot vargskytten eftersom det saknas anledning att misstänka att vargen sköts i brottsligt syfte.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser