Vargskräck: Barnen får inte leka ute!

I norska Slettås i Trysil har närgångna vargar satt skräck i befolkningen och barnen får inte längre leka ute ensamma.

Vargarna som uppehåller sig runt Slettås är mycket närgångna och har vid flera tillfällen varit inne bland husen. Detta har medfört att barnen inte längre får vara ute ensamma och att de skjutsas med bil till skolbussen.

Invånarna menar att deras livskvalité är kraftigt begränsad av vargarna.

Nu har byborna uppvaktat Stortinget för att få något gjort. De hävdar bland annat att gårdsplanen är deras område, inte vargens!

Ordföranden Ole Martin Norderhaug (Arbetarpartiet) i Trysil menar att det måste skjutas mer än de tre vargar som rovviltnämnden beslutat om.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser