Vargskräck: Barnen får inte leka ute!

I norska Slettås i Trysil har närgångna vargar satt skräck i befolkningen och barnen får inte längre leka ute ensamma.

Vargarna som uppehåller sig runt Slettås är mycket närgångna och har vid flera tillfällen varit inne bland husen. Detta har medfört att barnen inte längre får vara ute ensamma och att de skjutsas med bil till skolbussen.

Invånarna menar att deras livskvalité är kraftigt begränsad av vargarna.

Nu har byborna uppvaktat Stortinget för att få något gjort. De hävdar bland annat att gårdsplanen är deras område, inte vargens!

Ordföranden Ole Martin Norderhaug (Arbetarpartiet) i Trysil menar att det måste skjutas mer än de tre vargar som rovviltnämnden beslutat om.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser