Vargrädda nekas skolskjuts

Finnerödja (JJ) En barnfamilj i Finnerödja tänker gå till kammarrätten för att kräva skolskjuts fram till dörren. Anledningen är att man fruktar orädda vargar som stryker runt husen.

Familjens barn har 400 meter till busshållplatsen och enligt föräldrarna finns det ett antal oskygga vargar i området.Enligt skolskjutsreglementet är det föräldrarna som har ansvaret för barnen fram till hållplatsen och eftersom det enligt Laxå kommun inte finns något belägg för att vargar ska vara farliga har föräldraranas krav avvisats. Ett överklagande till länsrätten gav samma besked.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser