Vargpar i Jämtlandsfjällen

Ett vargpar tros ha etablerat sig i Jämtlands fjälltrakter inom Bergs kommun, mellan Åsarna och Ljungdalen.

Vid flera tillfällen har ett vargpar observerats i trakterna kring Storsjö Kapell, senast för ett par dagar sedan i ett område norr om Torsborg.
– Av allt att döma rör det sig om en hona och en hane, säger lars Liljemark, länsstyrelsens naturbevakare i Storsjö Kapell, till Östersunds-Posten.
Under hösten har man även hittat resterna av ett par rivna älgasr som man tror ha fallit offer för de båda vargarna.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser