Vargobservation i Tålebo

MÖNSTERÅS(JJ). I går morse såg en man en varg när han körde bil genom Tålebo, som ligger utanför Mönsterås. Det är ovanligt med vargobservationer i området.

Länsstyrelsen har informerats om gårdagens observation.
– Jodå, det stämmer att vi fick in en sådan rapport på torsdagsmorgonen. Nu är ju inte observationen 100 procent säker eftersom mannen körde i en bil, men sannolikheten för att det verkligen var en varg är stor, säger Jonas Andersson, kvalitetssäkrare av rovdjursspår vid länsstyrelsen, till Oskarhamns-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser