Varg i centrala Kalmar?

Kalmar (JJ) En varg har setts springa omkring inne i centrala Kalmar nu på förmiddagen. Länsstyrelsen uppmanar folk att hålla sig lugna.

Att vargar dyker upp i tättbebyggda områden är inte ovanligt. Det vittnar alla rapporter från Dalarna, Gävleborg och Värmland om. Men i bland dyker också vargar upp längre söder ut och då blir det som regel mer uppmärksammat.

I dag kan man på Länsstyrelsen i Kalmar läns hemsida läsa att en varg ska observerats inne i Kalmar. Vilthandläggare Hélen Wåhlstrand säger i pressmeddelandet att allmänheten inte behöver vara rädda för att gå ut. Om man mot förmodan skulle möta vargen ska skrika och vifta med armarna.

 

 

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser