Vargmassaker i fårhage – 20-tal döda djur!

TYNGSJÖ(JJ). Vargar har orsakat en något som liknar en massaker i en fårhage vid Bredsjön, söder om Tyngsjö, i sydvästra Dalarna. Enligt flera medier är resultatet ett 20-tal döda djur, som antingen dog direkt vid attacken eller avlivades efteråt på grund av sina skador.

– Fårägaren har rovdjursstängsel, men troligen har vargarna lyckats att smita in i hagen på grund av det låga vattenståndet, säger Göran Jansson, naturbevakare på länsstyrelsen, till Dala-Demokraten.

Totalt fanns det 35 djur i hagen. Attacken skedde troligen under natten till måndag. 
Alla får har ännu inte återfunnits och det kan vara så att flera djur jagats ut i sjön och därefter drunknat.
Jansson säger till Dala-Demokraten att det troligen är ungvargar som angripit fåren, han menar att skadorna på djuren talar för det.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Annonser