Vargliknande hunden infångad i Uppsala

UPPSALA(JJ). Det var ingen varg som flera personer trodde sig sett i Uppsala - det var en vargliknande hund. Och i onsdags fångades den in av viltvårdaren Pertti Jokinen.

Genom att använda en fälla med hundmat kunde hunden fångas in och den tycktes vara vid god hälsa.

Det är en alaskan malamute-tik och den smet från ägaren i torsdags förra veckan.
Flera personer har sett hunden i Svartbäcken och många har trott att det kunde vara en varg.
Det här rapporterar Uppsala Nya Tidning.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser