Vargkroppar ska sändas till SVA!

Kropparna från de vargar som fälls under årets licensjakt ska skickas in till SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt). Skytten har femdagar på sig!

Enligt beslutet skall den flådda kroppen sändas till Statens veterinärmedicinska anstalt  genom besiktningsmannens försorg.

Den flådda kroppen ska vara komplett, det vill säga alla tår (exklusive klor), alla svanskotor samt kraniet ska medfölja kroppen.  

Del av skinn som är eller kan misstänkas vara angripet av skabb ska också insändas. 

Om den fällda vargen inte flås i samband med besiktningen är det skinnets ägares ansvar att den flådda kroppen kommer till SVA inom fem arbetsdagar från det att djuret fällts.

Information om hur insändandet till SVA skall gå till kommer att lämnas av besiktningsman i samband med besiktningen.

Länsstyrelserna ska fortlöpande skicka in rapporter över fällda vargar till SVA under jaktperioden.

4 kommentarer

 • Vad i helsefyr
  får man inte ens behålla klorna på skinnet??
  då är ju inte skinnet komplett!!

 • Hur är det med läsförmågan T-terrier?
  Det står att kroppen – EXKLUSIVE KLOR – ska skickas till SVA.

 • Kerstin
  Tur att tant Fredin är på hugget så inga misstag sker!

 • RMM
  ja,jäklar,vilken miss!!
  Vilket bevisar att även den bäste kan göra fel någon enstaka gång…

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser