Vargkriget upprör moderaterna

Gårdagens dokumentärfilm "Vargkriget" på SVT har rört upp känslor. Moderaternas talesman i rovdjursfrågor, Bengt-Anders Johansson, menar att programmet är ännu ett skäl till att kriminalisera förberedelser till jaktbrott.

I helgen sände Sveriges Television dokumentärfilmen ”Vargkriget” som visar hur ett nätverk systematiskt bedriver illegal jakt på varg. Bengt-Anders Johansson ansåg att filmen var upprörande och han kallar nätverkets aktiviteter för ”illegalt vargdödande”.

Han anser att man i dokumentären inte sysslar med jakt eller att individerna är jägare utan att det uteslutande handlar om grova brottslingar som saknar empati för djur och har bristande djuretik.

I filmen visas hur man skjuter vargarna i magen som ger en långsam och plågsam död, hur man förgiftar mat som vilket rovdjur som helst kan få i sig och hur man preparerar mat med vassa kvistar som kan ge en utdragen död för vargen. – Detta visar hur ”samvetslösa individer tar sig rätten, genom grov kriminalitet, att försöka utrota vargen på ett upprörande sätt.”, säger Bengt-Anders Johansson.

– Den illegala vapenhanteringen som visas är ytterligare en företeelse som förstärker bilden av den grova kriminalitet man ägnar sig åt, säger Bengt-Anders Johansson.  

– Det finns nu ytterligare skäl att den pågående beredningen i regeringskansliet av att kriminalisera förberedelser till jaktbrott genomförs, avslutar Bengt-Anders Johansson.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser