Vargkriget upprör moderaterna

Gårdagens dokumentärfilm "Vargkriget" på SVT har rört upp känslor. Moderaternas talesman i rovdjursfrågor, Bengt-Anders Johansson, menar att programmet är ännu ett skäl till att kriminalisera förberedelser till jaktbrott.

I helgen sände Sveriges Television dokumentärfilmen ”Vargkriget” som visar hur ett nätverk systematiskt bedriver illegal jakt på varg. Bengt-Anders Johansson ansåg att filmen var upprörande och han kallar nätverkets aktiviteter för ”illegalt vargdödande”.

Han anser att man i dokumentären inte sysslar med jakt eller att individerna är jägare utan att det uteslutande handlar om grova brottslingar som saknar empati för djur och har bristande djuretik.

I filmen visas hur man skjuter vargarna i magen som ger en långsam och plågsam död, hur man förgiftar mat som vilket rovdjur som helst kan få i sig och hur man preparerar mat med vassa kvistar som kan ge en utdragen död för vargen. – Detta visar hur ”samvetslösa individer tar sig rätten, genom grov kriminalitet, att försöka utrota vargen på ett upprörande sätt.”, säger Bengt-Anders Johansson.

– Den illegala vapenhanteringen som visas är ytterligare en företeelse som förstärker bilden av den grova kriminalitet man ägnar sig åt, säger Bengt-Anders Johansson.  

– Det finns nu ytterligare skäl att den pågående beredningen i regeringskansliet av att kriminalisera förberedelser till jaktbrott genomförs, avslutar Bengt-Anders Johansson.

AKTUELLT

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser