Vargkaos på Kolmårdens djurpark

Nyligen rymde två djurparksvargar från Kolmården. Nu har en vild varg tagit sig in på djurparksområdet.

Säkerheten på Kolmårdens djurpark visar tydliga brister. Nyligen rymde två ungvargar från parken, den ena sköts strax därefter någon kilometer från djurparken. Den andra vargen är fortfarande på ”fri fot” och befinner sig någonstans i skogarna runt Norrköping.De båda vargarna grävde sig ut ur hägnet. Nu har en vild varg tagit sig in i djurparken, flera anställda såg den vilda vargen strosa runt inom djurparksområdet i veckan.– Vi har ju ett hägn runt hela parken, men det är inte först och främst byggt för att hindra vilda vargar att ta sig in, säger Mats Höggren, djurchef på Kolmården, till Expressen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser