Vargkadaver var rödräv!

Nu har Statens Veterinärmedicinska anstalt slagit fast att den förmodade vargkroppen som hittades utanför Galven i Hälsingland var en rödräv!

När kadavret hittades inledde polisen omgående en undersökning om misstänkt grovt jaktbrott. Detta med anledning av att vargarna i Galven-reviret anses särskilt värdefulla.Dödsorsaken för räven är inte fastställd. Åklagaren väntas nu lägga ned ärendet.

10 kommentarer

 • dyrt
  jaha var som man mistänkte vad har denna apparat koatst skattebetalarna denna gång då bara undrar

 • Drygt 2 veckor
  …tog det för SVA att konstatera detta. Fantastiskt!

 • idioter!
  ser dom inte skillnad på en rävkropp och en vargkropp??????????????? va är det för idioter igentligen??????? det är ju ungifär som om man inte skulle se skillnad på en rådjurskropp och en älgkropp!!!!!!!!!

 • -Ursäkt?
  Är inte en offentlig ursäkt att vänta? Dom misstänkte tjuvjakt eftersom dom lagt ner sån där energi. -Utreder jaktbrott,patetiskt!

 • Igen
  Först kan dom inte skilja en tamkatt från en lo som hittas i en sop påse och nu detta.

  Jag håller med föregående talare (miljöpartist) Se till att rävmördaren grips omedelbart!!

 • Tragiskt
  Vart e vi på väg!!!!?????
  svartmåla jägarkåren så fort ett djur har dött,va i helv….. kostar dessa j…. undersökningar och dessa vargar!!! Det är nog dags för vi jägare att se efter vilka partier som framför jägarnas röster! Rösta med en tanke på jaktpolitiken

 • Brottsstatistik
  Kom också ihåg att detta förmodade brott kommer att redovisas i den statistik över anmälda jaktbrott som redovisas för allmänheten varje år. Inte konstigt att vi jägare får dåligt rykte.

 • Jaktbrott?
  Jag hittade några hårstrån i skogen igår.
  Okänt från vilket djur.

  Undrar om det inte handlar om grovt jaktbrott.
  Fråga för en åklagare?

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser