Vargjaktsstopp överklagat

Stockholm (JJ) Beslutet att stoppa licensjakten på varg i Värmlands och Örebros län har nu överklagats av en privatperson.

Förvaltningsrätten i Karlstad fattade i går beslut i två mål att licensjakten på varg inte får verkställas och därmed inte kan påbörjas som planerat den 9 januari. Det beslutet har alltså överklagats till kammarrätten i Göteborg av en privatperson från Värmlands län.

Fler överklaganden väntas också komma in. Blan annat meddelar Svenska Jägareförbundet att man planerar överklaga jaktstoppet., uppger ATL.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser