Vargjaktskurs fall för JK

Justitiekanslern (JK) ska nu undersöka om en kurs i vargjakt är ett brott mot yttrandefriheten.

Föreningen Folk för varg menar att lagen inte följts när föredragshållaren och juristen Bernt Lindqvist och arrangören Nils Bratt nyligen höll en kurs i vargjakt i ED. Inom ett par dagar väntas besked komma från JK och man går vidare med frågan.
Bernt Lindqvist avfärdar anklagelserna och har fått flera förfrågningar om fler kurser. Bland annat genomförde han ytterligare två kurser i Jämtland denn gångna helgen.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser