Vargjaktsbeslutet är ett slag i ansiktet!

Jägareförbundet i Dalarna planerar att överklaga Naturvårdsverkets beslut att sex vargar får skjutas. – Antalet är för lågt. Det är ett slag i ansiktet på dalfolket, säger ordföranden Thomas Björklund, till Dalarnas Tidningar.

Jägareförbundet har ingen förståelse för att kvoten vid licensjakten i januari blir lägre än vid föregående jakt. Därför planerar man nu att överklaga beslutet.

– Vi har tänkt att göra det. Det går att överklaga ett myndighetsbeslut. Det tänker vi göra, säger Björklund. Jägarna är upprörda över att sex vargar får skjutas.

– Det är alldeles för få. Vi har ingen förståelse för hur man kommit fram till en såpass låg tilldelning.

– För vår del vill vi skjuta minst 50 djur. Det enda chansen att få acceptans för varg och att minska koncentrationen av varg i länet.

– Naturvårdsverkets beslut är ett slag i ansiktet på dalfolket, säger Thomas Björklund ilsket.

Jägareförbundet tänker nu överklaga beslutet. Om det kan innebära en förskjutning av jakttiden är oklart.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser