Vargjaktsbeslutet är ett slag i ansiktet!

Jägareförbundet i Dalarna planerar att överklaga Naturvårdsverkets beslut att sex vargar får skjutas. – Antalet är för lågt. Det är ett slag i ansiktet på dalfolket, säger ordföranden Thomas Björklund, till Dalarnas Tidningar.

Jägareförbundet har ingen förståelse för att kvoten vid licensjakten i januari blir lägre än vid föregående jakt. Därför planerar man nu att överklaga beslutet.

– Vi har tänkt att göra det. Det går att överklaga ett myndighetsbeslut. Det tänker vi göra, säger Björklund. Jägarna är upprörda över att sex vargar får skjutas.

– Det är alldeles för få. Vi har ingen förståelse för hur man kommit fram till en såpass låg tilldelning.

– För vår del vill vi skjuta minst 50 djur. Det enda chansen att få acceptans för varg och att minska koncentrationen av varg i länet.

– Naturvårdsverkets beslut är ett slag i ansiktet på dalfolket, säger Thomas Björklund ilsket.

Jägareförbundet tänker nu överklaga beslutet. Om det kan innebära en förskjutning av jakttiden är oklart.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser