Vargjakten stoppas i Dalarna

Dalarna(JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas stoppas av Naturvårdsverket. Orsaken är att flera naturskyddsföreningar överklagat det beslut som länsstyrelsen tagit om vargjakt.

Enligt belsutet skulle åtta vargar få fällas.
– Det vi har gjort är att titta på vad de skrivit i överklagandena och så har vi tittat på sannolikheten för att vi kommer att upphäva besluten om jakt, och då har vi bedömt att det är en tämligen hög grad av sannolikhet, säger Gunilla Skotnicka, sektionschef på Naturvårdserket, till Sveriges Radio P4 Dalarna.

Den 12 februari tar Naturvårdsverket ett definitivt besked. Enligt Skotnicka gör man bedömningen att beslutet om vargjakt i Dalarna inte uppfyller alla kriterier som krävs.
Det här rapporterar Sveriges Radio P4 Dalarna.

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser