Vargjakten stoppas även i Västmanland

Uppsala (JJ) Förvaltningsrätten beslutade på tisdagen att licensjakten efter varg även i Västmanland skjuts upp tills vidare.

Dagen efter att det blev stopp för vargjakten runt om landet togs det samma beslut även i Västmanland. Förvaltningsrätten i Uppsala har beslutat om så kallad inhibition av Naturvårdverkets tidigare ja till licensjakt med start nu på lördag. Innan rättsmaskineriet sagt ja eller nej till vargjakten får den inte sätta igång.

Det betyder att bara dagar före vinterns licensjakt på varg stoppas nu jakten tills vidare i fem av fem län. Utöver Västmanland gäller det Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro.

I Västmanland planerades licensjakt på sex vargar i Färnareviret, uppger SVT Västmanland

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser