Vargjakten över i Dalarna

Dalarna (JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas län är slut för den här gången trots att en varg återstår på tilldelningen och det finns jakttid kvar.

Jakttiden på varg pågår fram till den 15 februari men Länsstyrelsen i Dalarnas län har ändå beslutat sig för att avlysa jakten flera veckor tidigare. Detta trots att en varg återstår på tilldelningen.

Orsaken är att det inte verkar finnas någon varg kvar som tillhör  Lövsjöreviret Länsstyrelsen avsåg att ta bort.

I vargjaktsbeslutet fanns också förbehållet att avsluta jakten tidigare:

”Totalt får högst åtta (8) vargar fällas. Visar det sig att det finns färre individer så gäller det faktiska antalet.”

AKTUELLT

Skyddsjakten i Rackstad: ”Vi hoppas få bort hanen”

Värmland (JJ) Länsstyrelsen har beslutat om skyddsjakt på en andra varg i Rackstadreviret. Sex jakthundar har dödats eller skadats av vargarna och så sent som på lördagen inträffade en ny attack. – Vi hoppas få bort hanen i flocken, säger Bertil Forsberg, jaktledare och talesperson för jägarna i området.

Nyupptäckt invandrad varg i Norrbotten

Arvidsjaur (JJ) Tack vare spårsnö har länsstyrelsens personal kunnat spåra en varg öster om Arvidsjaur. Enligt DNA-analys härstammar vargen från den finsk-ryska populationen.

Rackstadvarg fälld

Arvika (JJ) Flera hundar har attackerats av varg i Rackstadreviret, Värmland. I går sköts därför en varg i området eftersom länsstyrelsen beslutat om skyddsjakt på grund av incidenterna.

Annonser