Vargjakten över i Dalarna

Dalarna (JJ) Licensjakten på varg i Dalarnas län är slut för den här gången trots att en varg återstår på tilldelningen och det finns jakttid kvar.

Jakttiden på varg pågår fram till den 15 februari men Länsstyrelsen i Dalarnas län har ändå beslutat sig för att avlysa jakten flera veckor tidigare. Detta trots att en varg återstår på tilldelningen.

Orsaken är att det inte verkar finnas någon varg kvar som tillhör  Lövsjöreviret Länsstyrelsen avsåg att ta bort.

I vargjaktsbeslutet fanns också förbehållet att avsluta jakten tidigare:

”Totalt får högst åtta (8) vargar fällas. Visar det sig att det finns färre individer så gäller det faktiska antalet.”

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser