Vargjakten i Örebro län pålyst

ÖREBRO LÄN(JJ). Nu är vargjakten i Örebro län pålyst igen. Länsstyrelsens besiktningsman har kunnat konstatera att den tidigare påskjutna vargen i Hasselforsreviret är oskadad och därför fortsätter nu jakten. Det återstår en varg på tilldelningen i länet.

Det var omkring klockan 13.00 i dag som ett jaktlag, mellan Degerfors och Laxå, rapporterade om att en varg hade påskjutits. Då tog länsstyrelsen beslutet att avlysa licensjakten för att undersöka om vargen var skadad eller inte.  

Nu har besiktningsmannen följt vargspåren i tre kilometer, på den sträckan har det inte hittats några blodspår eller varghår.

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser