Vargjakten i Dalarna tills vidare avlyst – spårning pågår efter påskjuten varg

DALARNA(JJ). I dag på morgonen har spårningen återupptagits på den varg som påsköts vid sjön Gänsen i Ludvika kommun i går. Om det visar sig att den påskjutna vargen är oskadd kommer den att tillföras tilldelningen och då kommer vargjakten att pålysas igen i delområde två.

I går sköts det totalt fyra varghanar och en tik. Ett av de fällda djuren var ett föräldradjur och även flockledare i Fulufjällsreviret. 

Jakten i delområde ett, norra Dalarna, har avslutats.
Samtliga skjutna vargar transporteras till Statens Veterinärmedicinska anstalt för att undersökas. 

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser