Vargjakten engagerar många människor

STOCKHOLM(JJ). EU-kommissionen har fått hundratals brev och e-mejl från människor som bor i Europa, men även från människor i andra delar av världen. Anledningen är EU-kommissionens granskning av den svenska licensjakten på varg. – Jag har inte sett ett sådant stort intresse från allmänheten tidigare. Både hit till kontoret i Sverige och till kommissionärens kontor har vi fått massor av mejl, säger Eric Degerbäck, på EU-kommissionens representation i Stockholm, till Sveriges Radio Ekot.

Janez Potocnik, EU:s miljökommissionär, har konstaterat att den vargpolitik som Sverige för inte överensstämmer med EU:s naturskyddsregler. 
Och Eric Degerbäck uppger för Sveriges Radio Ekot att de flesta brev de fått är från personer som stödjer den linje som EU-kommissionen driver när det gäller licensjakten på varg. 

Processen fortgår och Sverige måste svara EU-kommissionen på flera frågor igen under nästa månad. Och snart kommer Potoznik till Sverige för att bland annat träffa Naturvårdsverket. Det är miljöminister Andreas Carlgren som bjudit hit honom. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser