Vargjakten anmäls till EU igen

STOCKHOLM (JJ). Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonfen och Svenska Rovdjursföreningen har bestämt sig för att anmäla Sverige till EU-kommissionen igen. De tre anser att Sverige försöker lura EU-kommissionen i vargfrågan.

På presskonferensen den 17 augusti förklarade miljöminister Andreas Carlgren att det blir ingen licensjakt på varg i början av nästa år, men att jakten skulle återupptas 2013. På så sätt avvärjde regeringen EU-kommissionens hot om att gå till domstol.

Naturskyddsföreningen, Världsnaturfonfen och Svenska Rovdjursföreningen anser dock att regeringen endast försöker dribbla bort EU-kommissionen och anmäler därför Sverige på nytt.

– Det blir jätteviktigt för oss nu att påtala för EU-kommissionen att regeringen försöker lura kommissionen, gå runt och hålla uppe med jakten, men sedan fortsätta igen trots att vargstammen inte är livskraftig, berättar Mikael Karlsson, ordförande för Naturskyddsföreningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser