Vargjakt polisanmäld

Luleå (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har polisanmält en misstänkt vargjakt i trakterna av Gällivare under november månad förra året.

Det var länsstyrelsens fältpersonal som upptäckte att en varg blivit förföljd med skoter . Av spåren att döma klarade vargen sig. Länsstyrelsen polisanmäler alla händelser som tyder på att rovdjur blivit förföljda.
Länsstyrelsen i Norrbotten väntar fortfarande på besked från Naturvårdsverket om tillstånd till skyddsjakt på den varg som under en längre tid rivit renar i Pessinkiområdet.  
DNA analys har visat att vargen är en invandrare österifrån och därför bedöms som värdefull i Sverige.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser