Vargjakt polisanmäld

Luleå (JJ) Länsstyrelsen i Norrbotten har polisanmält en misstänkt vargjakt i trakterna av Gällivare under november månad förra året.

Det var länsstyrelsens fältpersonal som upptäckte att en varg blivit förföljd med skoter . Av spåren att döma klarade vargen sig. Länsstyrelsen polisanmäler alla händelser som tyder på att rovdjur blivit förföljda.
Länsstyrelsen i Norrbotten väntar fortfarande på besked från Naturvårdsverket om tillstånd till skyddsjakt på den varg som under en längre tid rivit renar i Pessinkiområdet.  
DNA analys har visat att vargen är en invandrare österifrån och därför bedöms som värdefull i Sverige.

AKTUELLT

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser