Vargjakt i Nordmaling

Umeå (JJ) I dagarna inleds skyddsjakten på de två vargarna som finns i norra delen av Nordmalings kommun.

Länsstyrelsen i Västerbotten planerer inom kort att inleda skyddsjakten på varg i Nordmaling. (Foto: iStock)

– Vi har koll på var en av vargarna i alla fall befinner sig och planerar att försöka göra ett jaktförsök nu den närmsta tiden, i helgen eller tidigare, säger Linda Backlund som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Mellan tio och femton stycken personer kommer att delta och man kommer att använda både helikopter, hundekipage och lapptyg för att försöka styra vargarna.

– Beslutet om skyddsjakt gäller två vargar, men det är svåra förhållanden så inledningsvis så har vi i alla fall bra koll på en av dem, och det är ju den som jakten först är fokuserad på, säger Linda Backlund till P4 Västerbotten.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser