Vargjakt i Nordmaling

Umeå (JJ) I dagarna inleds skyddsjakten på de två vargarna som finns i norra delen av Nordmalings kommun.

Länsstyrelsen i Västerbotten planerer inom kort att inleda skyddsjakten på varg i Nordmaling. (Foto: iStock)

– Vi har koll på var en av vargarna i alla fall befinner sig och planerar att försöka göra ett jaktförsök nu den närmsta tiden, i helgen eller tidigare, säger Linda Backlund som är rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Mellan tio och femton stycken personer kommer att delta och man kommer att använda både helikopter, hundekipage och lapptyg för att försöka styra vargarna.

– Beslutet om skyddsjakt gäller två vargar, men det är svåra förhållanden så inledningsvis så har vi i alla fall bra koll på en av dem, och det är ju den som jakten först är fokuserad på, säger Linda Backlund till P4 Västerbotten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Jessica plåtade den vita älgen – igen

Munkedal (JJ) 24-åriga Jessica Hemlin har blivit berömd för sina möten med den vita och ståtliga älgtjuren i Munkedal. På måndagen var det dags igen - älgen dök upp alldeles utanför Jessicas hem och lät sig fotograferas.

Befarar rekordår för fästingsmitta

Kungsbacka (JJ) Läkare räknar med att 2017 blir ett rekordår i Västra Götaland i antalet personer som smittas av den fästingburna och fruktade hjärnhinneinflammationen TBE.

Vit sändarlös mårdhund infångad

Råneå (JJ) Under sommaren har en vit mårdhund synts till i Råneå, ett samhälle tre mil nordost om Luleå. Mårdhunden observerades av flera personer, bland annat inne i villaområden. Foton togs och det visade sig att djuret tillhör Mårdhundsprojektet, men tappat sin sändare.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser