Vargjakt i Fellingsbro

Fellingsbro (JJ) Jägare och polis är på jakt efter en varg som blev påkörd på Käglanvägen sydväst om Fellingsbro Vid olyckan skadades vargen i vänster bakben och försvann haltande från platsen.

  Påkörningen skedde mellan avfarten mot Ringaby och motocrossbanan och det är i det området som man nu söker efter vargen.
Det är upp till de jägare som hittar vargen att avgöra hur allvarlig skadan är och om det ska avlivas eller lämnas ifred. Det är samma förhållningssätt när det gäller varg som om det är en räv eller ett rådjur som skadats.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser