Vargjakt i Bjursås

Bjursås (JJ) Naturvårdsverket har beslutat tillåta skyddsjakt på den varg som senaste tiden rivit 38 får i trakterna kring Bjursås i Dalarna.

I helgen rev vargen elva får hos fårbonden Stefan Gustavsson, i Björsberg i Bjurs.När Stefan kom till fårhagen vid halvniotiden på morgonen stod vargen och tittade på honom. Stefan åkte då hem och hämtade ett vapen och sköt ett skott mot vargen som troligtvis missade.Senare under dagen beslutade Naturvårdsverket om skyddsjakt. Länsstyrelsens rovdjurshandläggare Lena Berg har varit mycket förtegen om detaljerna kring jakten beroende på de erfarenheter som finns från Norge där vargvännerna demonstrerade mot jägarna.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser