Vargjägarna måste registrera sig!

Senare i veckan öppnar Naturvårdsverket möjligheten att registrera sig som vargjägare. Ett måste för de som ska jaga varg i vinter.

Licensjakten på varg ska ske under kontrollerade former och jägarna ska registrera sig, precis som lodjursjägarna gör.

Utsedda jaktledare ska anmäla sig till jaktregistret som vargjägare.

Om jaktledare saknas ska andra som planerar att jaga varg anmäla sig till registret. Naturvårdsverket öppnar för registrering under den här veckan.

JJ återkommer så fort tjänsten öppnats.

8 kommentarer

 • Negativ uppvaktning
  Då blir det väl ett register som är tillgängligt för kramarna, så att alla jägare som anmält sig kan räkna med diverse hot.

 • Tjohej
  Conny > ”Stenhård i facet och skitlös i magen”
  (Jag tror att du är en sån som springer först, brukar vara så med ytliga tuffingar:)

 • LOLA
  De vore bättre om du höll dina åsikter för dej själv,de e ingen här som vill veta dom ändå….

 • Så här är det
  Hatkärlek kallas det för…
  Vet att alla gillar mig och mina åsikter innerst inne, men i det stora macho-jaktlaget är det tabu att erkänna det…Tyvärr!
  I love you to!!!

 • Fantasier
  Du kan ju bara fantisera att någon skulle kunna tycka om dej…..

 • Kostar det något?
  Om inte så kan alla jägare registrera sig och registret kommer inte vara till nytta för skitgöra.
  Jag kan tänka mig att både registrera mig och stödja jaktområden med behov men där jag bor och jagar finns ingen känd varg just nu.

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser