Vargjägare tvingades skjuta älg

Ransjön (J)) Under vargjakten i norra delen av Gårdsjöreviret i tisdags sköts två vargar. Men jägarna tvingades även avliva en svårt vargriven älg.

Det var efter att den första vargen fällts jägarna upptäckte spår från en skadad älg. Lennart Johannesson, ordförande i Svenska jägareförbundet Värmland, berättar att jägarna inledde eftersök på älgen som hade blött kraftigt.  Jägarna kom ganska snabbt ikapp det skadade djuret som avlivades.

När älgen avlivats fortsatte vargjakten i området och den andra vargen fälldes. Av den totala tilldelningen i Värmland på 24 djur återstår nu åtta vargar.

I Örebro län är de tolv vargar som fick skjutas fällda och jakten är över, uppger Värmlands Folkblad.

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser