Vargjägare mordhotas på Facebook!

Rapparen Follow Him To the End Of the Desert från Borlänge har dragit igång en aktion för att störa vargjakten som startar på lördag. Nu ligger ett direkt riktat mordhot mot jägare på hans Facebooksida. En grupp maskerade personer poserar framför en död jägare.

– Jägarna ska inte leka gud, säker rapparen i en intervju i Dalarnas Tidningar. Vi kan antagligen inte rädda några vargar i år, men det är viktigt att gå ut och göra något fysiskt, att visa vad vi tycker på riktigt, fortsätter han.

Att det ligger allvar bakom hoten går inte att ta miste på. I hans bildalbum på Facebook återfinns bland annat en bild på en grupp maskerade personer som poserar framför en död jägare som ligger blodig i snön.

En jägare från Dalarna, som vill vara anonym på grund av hotelserna, hoppas nu att polisen agerar och stoppar rapparen från att göra allvar av sina hotelser.

– Vargvännerna förlorar stort på att man inte föra fram sina åsikter på ett demokratiskt sätt, menar han.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser