Vargjägare mordhotas på Facebook!

Rapparen Follow Him To the End Of the Desert från Borlänge har dragit igång en aktion för att störa vargjakten som startar på lördag. Nu ligger ett direkt riktat mordhot mot jägare på hans Facebooksida. En grupp maskerade personer poserar framför en död jägare.

– Jägarna ska inte leka gud, säker rapparen i en intervju i Dalarnas Tidningar. Vi kan antagligen inte rädda några vargar i år, men det är viktigt att gå ut och göra något fysiskt, att visa vad vi tycker på riktigt, fortsätter han.

Att det ligger allvar bakom hoten går inte att ta miste på. I hans bildalbum på Facebook återfinns bland annat en bild på en grupp maskerade personer som poserar framför en död jägare som ligger blodig i snön.

En jägare från Dalarna, som vill vara anonym på grund av hotelserna, hoppas nu att polisen agerar och stoppar rapparen från att göra allvar av sina hotelser.

– Vargvännerna förlorar stort på att man inte föra fram sina åsikter på ett demokratiskt sätt, menar han.

AKTUELLT

Ruona Burman går till Naturskyddsföreningen

Stockholm (JJ) Chefen för länsstyrelsens naturvårdsenhet i Jämtland, Ruona Burman, har fått nytt jobb – på Naturskyddsföreningen. Nu ska hon jobba med natur- och miljöfrågor och det samiska urfolkets rättigheter.

Hamilton överst på tronen

Knistad (JJ) Det blev Jesper Karlsson med sin duktiga hamiltontik Malmbäckaren Foxii som tog hem årets Stövar-SM för rävhundar med en mycket stark elitetta.

Annonser