Varginsavsion väntar!

Åre (JJ) Conny Sandström, ordförande för Jägarnas Riksförbund oroas av en massinvasion av varg österifrån.

Conny Sandström har själv varit i Ryssland och sett vilken farsot vargarna innebär, något som han är övertygad kommer att inträffa i Sverige.
Conny Sandström är positiv till att det hålls kurser i vargjakt. JRF:s förre förbundsjurist håller för tillfället kurser i Åre som mött kritik eftersom man även lär ut hur jägare ska fånga varg med snara.
Conny Sandström är positiv till kursen, men tveksam till snarfångst eftersom det är olagligt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser