Varghane i Jämtlands län

Jämtland(JJ) Sedan i somras befinner sig en ung varghane i Jämtlands län. Vargen kommer från Julussareviret i Norge. Det här rapporterar SVT Jämtlandsnytt.

Efter att ha vandrat in i Värmland gick den norrut och kom till Jämtlands län under sommaren. – Den har vandrat i ett streck rakt norrut genom Härjedalen, förbi Oviksfjällen och till Hallen. Efter det har den valsat omkring en period norr om Håckren. Det ser ut som om den har försökt fortsätta norrut men har stoppats av Storsjön, Indalsälven eller järnvägen, säger Johan Nyqvist, rovdjursförvaltare på länsstyrelsen, till SVT Jämtlandsnytt.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser