Vargflytt kostade mindre än 200 000 kronor

DALARNA(JJ). Flytten av den genetiskt viktiga vargen till Dalarna kostade mindre än 200 000 kronor. Detta säger Helene Lindahl Vik, handläggare på Naturvårdsverket, till Dala-Demokraten. Uppgifterna var vargen släpptes ut är hemliga för att skydda djuret.

Enligt Helene Lindahl Vik så kommer man dock att publicera uppfiter hur vargen rört sig när den förflyttat sig en bit från utsläppsplatsen.
– Flytten gick jättebra. Vi hade inga problem. Den mådde bra. Sedan den vaknat har den rört sig väldigt lite. Det är ju lite omtumlande att flyttas på det här sättet, säger Helene Lindahl Vik till Dala-Demokraten. 

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser