Vargflytt kostade mindre än 200 000 kronor

DALARNA(JJ). Flytten av den genetiskt viktiga vargen till Dalarna kostade mindre än 200 000 kronor. Detta säger Helene Lindahl Vik, handläggare på Naturvårdsverket, till Dala-Demokraten. Uppgifterna var vargen släpptes ut är hemliga för att skydda djuret.

Enligt Helene Lindahl Vik så kommer man dock att publicera uppfiter hur vargen rört sig när den förflyttat sig en bit från utsläppsplatsen.
– Flytten gick jättebra. Vi hade inga problem. Den mådde bra. Sedan den vaknat har den rört sig väldigt lite. Det är ju lite omtumlande att flyttas på det här sättet, säger Helene Lindahl Vik till Dala-Demokraten. 

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Steyr-Mannlicher Zephyr

Det är inte alltid som småviltstudsare känns som fullvuxna. Zephyr från Österrikiska Steyr-Mannlicher är ett undantag från denna regel. Småviltstudsaren känns som mycket vapen och är en stark utmanare i småviltstudsarklassen.

Annonser