Vargflocken kvar i Sörsjön

Sörsjön (JJ) Skyddsjakten som genomfördes före jul och det stora antalet jägare i samband med jakten i början av året har inte påverkar vargflocken i Sörsjön. Nu ansöker boende i Sörsjön om skyddsjakt på ytterligare två vargar.

Länsstyrelsens vargspårare kunde konstatera att det var åtta vargar i flocken som passerade Sten Olsson fastighet och sprang vidare ned till Fuluälven och sedan norrut längs älven. 
Vargarna, som uppehåller sig kring Sörsjön i det så kallade Fulufjällsreviret, upplevs av många ortsbor som obehagliga. De har angripit både tamboskap och jakthundar och de finns tidvis i och nära kring byn.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser