Vargflocken kvar i Sörsjön

Sörsjön (JJ) Skyddsjakten som genomfördes före jul och det stora antalet jägare i samband med jakten i början av året har inte påverkar vargflocken i Sörsjön. Nu ansöker boende i Sörsjön om skyddsjakt på ytterligare två vargar.

Länsstyrelsens vargspårare kunde konstatera att det var åtta vargar i flocken som passerade Sten Olsson fastighet och sprang vidare ned till Fuluälven och sedan norrut längs älven. 
Vargarna, som uppehåller sig kring Sörsjön i det så kallade Fulufjällsreviret, upplevs av många ortsbor som obehagliga. De har angripit både tamboskap och jakthundar och de finns tidvis i och nära kring byn.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser