Vargflock i Stockholm!

Varghannen som funnits en tid i skogarna kring Stockholm verkar nu ha hittat en varghona. Stockholms län kan alltså vara på väg att få sin första vargflock, rapporterar SR.

En och en halv timme från storstaden har sedan i somras en sändarförsedd varghanne som rör sig mellan Bergshamra och E18.
En mindre varg har ny varit synlig och det torde betyda en hona, och att de båda bildat par.
Spår eller spillning krävs för att definitivt bekräfta att Stockholms län verkligen har fått sitt första vargpar i modern tid.

28 kommentarer

 • Vi ska inte ha någon jävla flock!
  Vi jägare i området ska se till att någon jävla flock inte kommer bildas kan jag lova.

 • Nu så
  Äntligen… Nu ska vi se vad som händer efter detta…Om det ändras uppfattning på skyddsjakt eller inte, ska bli intressant för oss som bor i VArgrevirs områden att följa

 • På tiden
  Det var ju på tiden !
  Är ju så att Länstyrelsen har tillsammans med Naturvårdsverket en förvaltningsplan lika Skåne!
  Och Mälardalen har ju en god vilttäthet!
  Klarar många vargar!

 • Nu kanske dem blir farlga?
  Vem vet.. Nu kanske till och med stockholmarna börjar inse verkligheten att vargar inte bara äter döda och skadade djur, utan är farliga, även för människor. Men tyvärr bli det väl beslut om skyddsjakt som det blev förra gången…

 • grattis
  Grattis ni i Fjollträsk! nu har ni dom hos er också, hoppas de tar era knähundar, så kanske ni förstår oss jägare.

 • rödmärkt
  Trist med ytterligare ett rödmärkt område i detta avlånga land. Snart är det inget kvar….

 • äntligen
  bara att gratulera, hoppas det blir en stor flock av dom!bli inte arga nu när hundar och människor inte törs vistas ute snart.

 • alla stockholmare vill inte ha varg!
  Tror ni att alla stockholmare vill ha vargjävlar eller? Kan säga att vissar sig vargen så kommer det smälla oavsett vad!

  Mvh// En stockholmare som ogillar vargen och människor som är så jävla korkade att dom verkar ha föräldrar som är syskon!

 • Stockholm
  Där vargarna är nu är för en ”stockholmare” lika långt bort som om de skulle vara i Värmland eller Dalarna. Bara för att det råkar var i Stockholmslän innebär inte att vargarna går omkring inne på Stureplan. Förstår att detta kan vara svårt att greppa om man aldrig vågat sig utanför kommungränserna… Själv bor jag i trakten och är precis lika osugen på varg som ni andra är!

 • fy fan
  dom där bestarna sprider sej ju värre än pesten dom verkar ju omöjliga att stoppa. säger nvv att dom är 2 så kan ni tyvärr räkna med att det finns bra många fler redan

 • Suck
  Tyvärr är detta mina hemmamarker, så inte nog med att vi har dåligt med hare nu vågar man inte släppa heller. Tyvärr är det långt mellan Riala och Rosenbad, så det hjälper nog tyvärr inte. Tror inte det blir bättre i fall vi byter regering nästa höst.

 • skadeglädje?
  Orkar inte känna skadeglädje, tycker synd om jägarna runt Stockholm. Nu får de samma helvete som vi haft i många år!

 • Tråkigt för de som drabbas
  Det är i och för sig förståeligt att det blir lite skadeglädje över att Stockholm har fått ett vargpar med tanke på hur myndigheterna har agerat tidigare. Dessvärre är det våra jägarbröder/systrar som betalar väldigt dyrt för sin jakt som drabbas och inte någon byråkrat på naturvårdsverket. Dessvärre kommer inte vargarna i Dalarna att ta färre hundar bara för det bildats ett vargrevir även kring huvudstaden.

 • Stockholm
  Skogarna kring stockholm??? Står ju 1,5 timme utanför stockholm. Vilket borde vara över 10 mil från stan. Varför skriva, ”i skogarna kring stockholm??”

 • Kanon!
  Äntligen så kanske det kommer bli ändringar kring vargen nu när den kommit in till stadsborna!:) Nu får ni se så ”goa” dessa djur är..

 • inga 1,5 timmar
  Vargen är inga 1,5 timmar från sthlm, den är mycket närmre. Om du startar bilen från Stureplan är du inom 40 minuter i vargområdet. Tragiskt med varg vart än i Sverige vargen befinner sig. Vi jägare kan bara hoppas att makthavarna fattar rätt beslut om samtliga vargar.

 • Svårt att fatta
  Hos vissa mäniskor att Uppland inte är synomymt med Stockholm. Vi i Uppland får höra av ”Baddjävlarna” lantisar och töntar m.m. Så jag frågar er, Varför är Uppland = Stockholm?

 • Hurra
  Jättebra, de e ju stadsborna ikring stockholm som vill ha dom, Grattis!

 • Nu kommer jag och tar er
  10 mil är inget för mig, det är bäst ni tar in era knähundar i förorterna annars tar jag dem.

 • Varg.
  Det är bra att vargen sprider sig över hela Sverige, inte bara i mellan Sverige

 • Tyvärr
  Tyvärr så tar nog staten bort dessa vargar som närmar sig städerna utan att tala om det för allmänheten,och flyttar dom ut till ”landsbyggnden” men är det inte här vi jagar då?? stadsborna kan ta sig i röven,dom köper 1 veckas jakt sen är allt klart för dom,fyfan…vi som jagar hela jaktåret då!?!?

 • Jaa
  Konstigt!! Det har väll alltid varit så att så fort en varg passerat Sala och närmat sig Stockholm så har den ansetts som farlig och behövts avlivats..

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser