Vargens dåliga rykte ska förbättras

Naturskyddsföreningen i Dalarna vill förbättra vargens dåliga rykte. I en kampanj som riktas till mellanstadieelever i länet ska vargen ges en positiv syn.

Informationskampanjen ska börja i höst och pågå fram till sommaren 2007. Vargspåraren, fotografen och gymnasieläraren Per Johansson står för undervisningen.
I Dalarna finns det omkring ett 30-tal vargar och debatten runt vargen är intensiv och väldigt infekterat. När Per Johansson skulle informera elever om vargen i en av kommunens skolar fick han inte komma in på grund av oroliga föräldrar. Informationskampanjen sker i de kommuner i Dalarna där det finns vargrevir.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser