Vargen utsatt för djurplågeri

Ringvattnet (JJ) Naturvårdsverket, Grimsö viltforskningsstation och de ansvariga för åtgärderna mot vargen i Ringvattnet har polisanmälts av Björn Törnvall, Säffle.

Törnvall säger i sin anmälan att myndigheterna under mer än en månads tid till stora kostnader för samhället hetsat, förföljt och stressat vargen. För att lyckas med detta han man använt bil, snöskoter och helikopter.
För att ytterligare framkalla fruktan och stress har ansvariga använt knallskott för att driva bort vargen.
Törnvall vill med sin anmälan att åklagare ska besluta om förundersökning för att utröna om vargen utsatts för djurplågeri samt om de långvariga och planerade åtgärderna att med samhällets resurser hetsa ett vilt djur, ryms inom ramen för en ansvarsfull rovdjursförvaltning från Naturvårdsverket, länsstyrelsen och Grimsö viltforskningsstation.
Anmälaren anser att de ansvariga gått långt över gränsen för vad som kan vara tillåtet och därmed orsakat djuret onödigt lidande och plåga.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser