Vargen utsatt för djurplågeri

Ringvattnet (JJ) Naturvårdsverket, Grimsö viltforskningsstation och de ansvariga för åtgärderna mot vargen i Ringvattnet har polisanmälts av Björn Törnvall, Säffle.

Törnvall säger i sin anmälan att myndigheterna under mer än en månads tid till stora kostnader för samhället hetsat, förföljt och stressat vargen. För att lyckas med detta han man använt bil, snöskoter och helikopter.
För att ytterligare framkalla fruktan och stress har ansvariga använt knallskott för att driva bort vargen.
Törnvall vill med sin anmälan att åklagare ska besluta om förundersökning för att utröna om vargen utsatts för djurplågeri samt om de långvariga och planerade åtgärderna att med samhällets resurser hetsa ett vilt djur, ryms inom ramen för en ansvarsfull rovdjursförvaltning från Naturvårdsverket, länsstyrelsen och Grimsö viltforskningsstation.
Anmälaren anser att de ansvariga gått långt över gränsen för vad som kan vara tillåtet och därmed orsakat djuret onödigt lidande och plåga.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser