Vargen tillbaka i Ringvattnet

Ringvattnet (JJ) Under två månader har en ung varghanne uppehållit sig kring byn Ringvattnet i Jämtland. Vargen har rivit flera renar och dödat en hund inne i byn. Trots flera försök att skrämma bort vargen återvänder den regelbundet till byn.

Vid senaste försöket lyckades man skrämma vargen fyra mil från Ringvattnet. Ett par dagar senare sågs den åter stryka i utkanterna av byn.
Byborna och samerna har länge krävt att vargen ska skjutas. Naturvårdsverket gav vargen en frist på fjorton dagar, om den inte hade lämnat byn skulle den skjutas.
Nu misstänker Naturvårdsverket att någon drivit vargen tillbaka till byn. Naturvårdsverket har begärt en rapport från länsstyrelsen i Jämtland för att få hela historien kartlagd innan man fattar något beslut.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser