Vargen i Nordmaling skjuten!

Umeå (JJ) Idag sköts den så kallade Nordmalingsvargen med hjälp av en helikopter. – Nu betraktar vi jakten som avslutad, säger Björn Jonsson på länsstyrelsen i Västerbotten.

Länsstyrelsen har genomfört fyra jaktförsök på vargen i Nordmaling sedan tidigare. Men idag lyckades jakten. Vargen sköts vid 13-tiden på torsdagen. Vargen var en tik.

En person med insyn i jakten berättar för SVT att vargen låg och tryckte i riset. Några av jägarna gick dit och tryckte ut vargen så att den kom på ett öppet hygge. Då sköts den av skytten som fanns i helikoptern.

Tidigare konstaterades att det fanns två vargar i Nordmaling. Men under de senaste veckorna har man bara hittat spår från en varg. Därmed ser Länsstyrelsen jakten som avslutad.

– Den andra vargen har nog rört sig vidare. Om den kommer tillbaka vet vi inte. Men vi betraktar jakten som avslutad nu.

Det här var den tredje vargen som skjutits i Västerbotten på kort tid. Länsstyrelsen vill inte dela med sig av bilder på den döda vargen.

– Vargjakt skapar sådana enorma känslor. Vi kan inte dela med oss av bilder på en död varg, men vi dokumenterar allt, säger länsstyrelsens peresonal till SVT Nyheter Västerbotten.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser