36 kommentarer

 • Svenska Rovdjursföreningen ljuger!
  Svenska Rovdjursföreningens kritik för vargjakten grundar sig främst på följande tre, fullständigt felaktiga uppfattningar:

  1. Lagliga skäl: Vi menar att vargjakt i den här skalan strider mot EUs naturvårdslagstiftning, som även gäller som lag i Sverige, varför vi nu kommer att anmäla jakten för prövning av EG-domstolen.

  2. Opinionsmässiga skäl: Jakten är framdriven av en liten, högljudd och aggressiv antivarglobby som, utöver jägarorganisationerna, lyckats få med sig allt från kungen till regeringen, landshövdingar, LRF och Svenska Kennelklubben. Våra riksdagspolitiker har låtit sig påverkas av dessa grupper utan att ta hänsyn till att det finns ett starkt stöd i den allmänna opinionen för vargen i Sverige.

  3. Vetenskapliga skäl: Vargstammen i Sverige är liten, instabil och sårbar och fortfarande i ett uppbyggnadsskede. Stammens framtid är långt ifrån säkrad och många svåra frågor återstår att lösa som t ex hur den ska få kontinuerlig kontakt på naturlig väg med finska artfränder, vilket krävs för stammens överlevnad på sikt.

  Märkligt att en förening kan förmedla en sån missvisande bild av verkligheten utan att media reagerar. Kanske beroende på att de inte har fler än 4000 medlemmar, ingen orkar bry sig annat än de mest initierade och dess allierade.

  Svenska Jägareförbundet har ca. 200 000 medlemmar, Riksjägarna en ansenlig mängd medlemmar samt alla Jakthundsklubbar, jaktskytteklubbar med mycket mycket mera.

  Sanningen bakom Svenka Rovdjursföreningen lögner är följande:

  1. Finns inga lagliga skäl. Saken är redan testad i EU:s naturvårdslagstiftning och Sverige kan med gott samvete jaga varg.

  2. Opinionsmässiga skäl. Ja, det är bara att titta på medlemsantalen bland de remissinstanser som finns för att inser att Svenska Rovdjursföreningen ljuger. De ljuger också angående den allmänna opinionen. De statsitiskt säkerställda undersökningar som finns stödjer också regeringens beslut för vargjakt.

  3. Vetenskapliga skäl. Det finns inga som helst vetenskapliga skäl för att INTE tillåta jakt på varg. Tvärt om så ligger opartiska vetenskapliga utredningar som grund för den jakt på varg som startat idag.

  SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN LJUGER!!

 • RE: Bella
  ”Tvärt om så ligger opartiska vetenskapliga utredningar som grund för den jakt på varg som startat idag.” Vem är det som ljuger egentligen? Upp till bevis.

 • SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN LJUGER!!
  Ja vad kan man vänta sig av talibaner, som kallar över 300000 jägare ”en lite högljud skara”. Lägger vi därtill alla övriga som inte vill ha vargen in på knutarna, märk väl inte in på knutarna, men gärna i våra nationalparker, så blir det en anseligt stor skara. Hur många medlemar har RF + DR tro?

 • ge er för fan!!
  Ge fan i vargen!!! Skaffa vettig sysselsättning istället för denna meningslösa orgie i att döda.

 • Vägra hetsjakt på varg!
  Hoppas våra politiker tar sitt förnuft till fånga och inser att vi behöver ha varg kvar…helt sjukt att det här har fått gått igenom.

 • sök hjälp
  sorgligt när ”vuxna män” behöver leka med gevär och göra ingrepp i vår unika natur- vilka behov är det som styr dessa människor? Jag gissar på hävdelsebehov, behov av makt eller behov av penisförlängare . Kan dea söka terapi istället , då ställer de till mindre skada för andra

 • Ha ha haaaa
  Finns inget ni kan göra åt det.Kommer det en varg så smäller det.Bara för er grönsaksknaprare att gilla läget.

 • Tyskterrier
  Vi behöver vargen får att den sköter viltvården när det gäller älg betydligt bättre än människan. HUr ser det ut med våran älgstam egentligen efter all trofèjakt?
  Ibland undrar jag vad många jägare har för kunskaper när det kommer till ekosystem och en biologisk mångfald, de är ju trots allt de som skall sköta viltvården i landet…

 • Vargens viltvård
  Människor har förvaltat den svenska älgstammen i bra många år och det har visst gått bra. Vargen har hjälpt oss det sista deceniet men det har tyvärr gått åt ett annat håll…nedåt…

 • Synd
  vargen har lika stor rätt som du att vandra i våra skogar, störs du av vargen så flytta till stockholms city,MF

 • Jägare?
  Varför behöver vi jägare egentligen???

  Ser hellre varg och andra djur i skogen!

 • Viltvård
  Man säger att vargstammen blivit för stor så att de tar för mycket tamdjur, men vargen konkurrerar med jägarna i sverige om bl.a. älg. Tänk om jägareförbundet valde att inte skjuta hela sin älgkvot i vargbygder och lämnade kvar ett överskott till vargarna? Tänk om tamjursägarna stängslade bättre (man får bidrag från Länsstyrelsen till sådant) åt djuren?

 • Vargfritt
  Kanske skulle flytta till Sthlm. De fick ju samtliga skyddsjaktsansökningar beviljade i fjol. Ett vargfritt Stockholm är tydligen ett måste?

 • ”människans viltvård”
  Om jag inte minns fel så höll den Svenska älgstammen på att utrotas en gång i tiden pga ”människans viltvård”

 • Nya tag!
  Tack för ett bra jobb alla vargjägare.Skulle vara otroligt roligt att få vara med,ni lär få skjuta dessa vargar ganska snabbt!Tack jj för all denna service!

 • Axelenöga igen!
  Ni vargkramare ni har absolut inga begrepp om vad varguslingarna ställer till med,så sluta skriv erat svammel här.klipp er sök ett jobb och börja gör rätt för er.

 • VARGAR
  alla som vill ha varg flytta ut på landsbygden annars ska ni hålla käften

 • Djurvän
  Jag kan inte förstå varför ni varg älskare är här och tittar!
  Har ni en pervers läggning att plåga er själva eller?
  Skulle jag må så dåligt som ni säger att ni gör så hade jag undvikit detta forum!
  Jag tror att ni skiter fullständigt i vargarna! Ni vill bara ha något att gnälla och bråka om!
  Ni är typiska nej sägare! Negativa och troligtvis mycket sorgsna människor som måste hacka på andra bara för att ni skall känna er mer värda!
  Det enklaste sättet att känna sig duktig är att hacka ned på andra!
  Ett stort GRATTIS till skyttarna!
  PS ni djurälskare idag kom det en räv i pass full med skabb!
  Tycker ni att jag skulle låta bli att skjuta den så den kunde plågats ihjäl av skabben?
  Jag är en sann djurvän så jag sköt den omgående!

 • Imorgon!
  Kommer det vara 3 vargar mindre,väldigt många som är glad för det !!

 • Varg
  Jag tycker att JJ ska ta bort möjligheten att kommentera dessa artiklar då det bara utvecklar sig till att bli ett pinsamt tjafsande, utan att bidra till några framsteg för diskussionen(och så är det nästan jämt).

 • MAGNUS
  Vad du tror och vad du tycker om vårt ”gnällande” ger nog de flesta blanka fan i. Du har för det första ingen aning om hur det egentligen hur organiserade de flesta ”djurvänner” som skriver här faktiskt är. I vilket fall som helst är de flesta som skriver kommentarer som är FÖR vargjakt helt jävla sjuka i huvudet samt motbjudande.

 • Att ni aldrig ger er!
  Hur kan ni tycka att detta är positivt? Vargen har aldrig i modern tid dödat en människa. Det är bevisat att hundar och framför allt jakt hundar dödar mer tamboskap än vargen. Den värsta mördaren av alla är vi människor. Och ska ni ge er på något djur som verkligen tar kål på männsikor så ge er på getingar istället. De dödar flera människor per år.

 • Vargjägare
  Bra jobbat alla vargjägare ser fram emot älgjakt nästa år nu finns de hopp

 • älg
  Hur stor tror ni att älgstammen var på 1700-1800 talet. De var näst intill utrotade. Varför? jo det var fullt med varg å björn i skogen. När sedan vargstammen minskades ökade älgarna snabbt i antal..

 • Steff
  FEL! Älgstammen var kraftigt decimerad pga någon galen Kung tillät Älgjakt åretrunt.

 • ingen varg jakt
  skjut bort all varg så behöver man inte jaga dom någe mer + att all byrokrati för eller emot varg behöver forsätta dvs lungt och skönt för alla.

 • Tack Hans!
  Mycket bra skrivet,lungt och skönt är vad vi behöver här åxå.Så vi jägare kan fortsätta diskutera jakt med varandra och slippa alla ”skydda vargen muppar”!

 • vargälskare
  ja tror knappast att ni så kallade vargälskare vågar gå ensamma i skogen!

 • Bengan
  Det kan du haja att vi vågar – 8 dagar i veckan!
  Du är välkommen att följa med, och du kommer att känna dig trygg kan jag lova! Så reservkalsongerna kan du lämna hemma.

 • Lola
  Har du inget liv?Om du nu tycker så illa om vargjakten vad gör du då här hela dagarna?
  99% av oss bryr sig inte om vad du tycker.

 • Etik och Moral??
  … ännu en ”seriös man” ur jägarkåren!

  #35 Lola
  Har du inget liv?Om du nu tycker så illa om vargjakten vad gör du då här hela dagarna?
  99% av oss bryr sig inte om vad du tycker.
  Axelenöga

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser