Vargen i Edsele överlevde skyddsjakten

Västernorrland(JJ) Vargen i Edsele överlevde skyddsjakten, som nu är slut. Det här meddelar länsstyrelsen i Västernorrland på sin hemsida.

Den 19 mars gjordes ett försök med skyddsjakt på vargen, men det lyckades inte. Helikopter har varit svårt att använda på grund av kuperad terräng, med tät skog.
Den 28 mars var senaste gången som vargen spårades i området.

Enligt länsstyrelsen har Ohredahke sameby nu samlat merparten av renhjorden för flytt till åretruntmarkerna, därmed är risken för allvarlig skada liten.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser